Грили, печи, барбекю

Готуємо смачно з користю - вибираємо печі гриль

Гриль-печі представлені унікальним обладнанням, здатним перетворити меню і заново відкрити багато страв. Пристрій підходить для приготування будь-яких продуктів м'яса, риби, овочів і навіть фруктів. Головна перевага гриля - в кожному разі в продукті зберігається максимум корисних речовин, без втрати смаку і соковитості. При цьому в процесі приготування не використовується масло.

Кухонне оснащення виділяється практичністю, функціональністю і максимальною безпекою в процесі застосування. Різноманітність варіантів дозволяє використовувати печі гриль як в побуті, так і промислових масштабах. Найголовніше - визначитися з тим, навіщо ви вирішуєте купити грубку гриль і як часто ви будете її використовувати.

Види печей гриль

В процесі вибору кухонного оснащення в першу чергу необхідно звернути увагу на тип конструкції. Залежно від способу монтажу розрізняють:

  • монолітні вбудовуються;
  • пересувні;
  • переносні.

Монолітні, вони ж стаціонарні, моделі найчастіше монтуються в ресторанах або заміських котеджах, не призначені для переміщення. Зустрічаються як вуличні варіанти, так і для приміщень. Останні потребують використання потужної витяжки, в іншому випадку повітря буде забруднений зайвими запахами. Пересувні моделі оснащуються спеціальною підставкою або колісною базою. Конструкції найчастіше розбірні, що максимально спрощує процес транспортування і зберігання.

Компактні моделі можуть застосовуватися як в домашніх умовах, так і на природі. Їх вага не перевищує 12-15 кг, а кількість порцій, які готуються за один раз, обмежена.

При виборі печі гриль окрему увагу необхідно приділити типу використовуваного палива. Залежно від модельного ряду можуть бути використані вугілля або дрова, газ, електрику. Останні особливо актуальні для застосування в квартирах за рахунок своєї компактності, дозволяючи за пару хвилин приготувати максимально смачне і корисне блюдо. На готовий смак страви вид використовуваного палива практично не впливає.

Як вибрати піч гриль?

Різноманітність представлених моделей дозволяє підібрати піч гриль для будь-яких цілей. У тому випадку, якщо ви вирішили купити піч гриль на газі або дровах для використання в будинку, не забудьте підвести вентиляцію або витяжку. Для застосування на дачі оптимально підійдуть газові або дров'яні стаціонарні моделі, які при дотриманні правил експлуатації прослужать до 10 років і більше.

При виборі варто звернути увагу на кількість необхідних порцій і габарити пристрою. Якщо ви плануєте готувати часто і багато, рекомендується встановити стаціонарні моделі. Доступні не тільки дров'яні, а й електричні, які за раз здатні готувати пару десятків порцій і не доставлять дискомфорту в процесі приготування.

Важливий додатковий функціонал. Деякі моделі печей гриль додатково оснащені коптильнею, поверхнею для розігріву, декількома рівнями, що істотно впливає на ціну. Для рідкісного використання в домашньому колі оптимальним вибором стане проста грубка з базовим набором функцій.

Не менш важливим є матеріал в основі. Керамічні печі гриль відмінно розподіляють тепло, економлять паливо і прискорюють процес приготування їжі, також їх виділяє висока вартість. Сталь швидко прогрівається, потребує мінімального догляду, але не підходить для активної експлуатації. Чавунні печі гриль практичні, довго зберігають тепло, але виділяються крихкістю, а ціна на них - максимально демократична.

Замовити грубки гриль за доступною ціною ви зможете вже зараз. Просто подивіться актуальний асортимент товарів і зробіть свій вибір, орієнтуючись на тип палива, матеріал корпусу і ціни.

 

Грили, печи, барбекю