Мотоблоки

 Мотоблоки для сільськогосподарських робіт

Мотоблок - це силовий агрегат, який є ручним керованим обладнанням для обробки земельних ділянок великої площі або городу в приватних володіннях. Його використання стало відмінним способом знизити трудомісткість робіт по оранці, боронування, підгортання, посадки культурних рослин і збору врожаю.

Залежно від площі оброблюваної ділянки і завдань, вирішення яких покладається на зусилля мотоблока, купується обладнання відповідного класу. У продажу існують легкі, середні і важкі мотоблоки. Техніка відрізняється потужністю, кількістю оснащення, типом двигуна, відповідно, і ціна мотоблоків коливається в широкому діапазоні.

Щоб правильно вибрати обладнання і не переплачувати за суперпотужні агрегати, варто заздалегідь ознайомитися з різновидами машин і їх ключовими характеристиками.

Основні параметри для вибору мотоблока

Агрегати відрізняються габаритами, кількістю оснащення (навісного обладнання для різного виду сільгоспробіт), потужностями і двигунами. Залежно від цих параметрів, поділяються на класи:

  • легкі агрегати, призначені для обробки невеликих ділянок. Працюють на бензині, легко управляються, маневрені, прості в обслуговуванні і мають відносно невелику вагу;
  • середні - справляються з земельними роботами на більш великих площах, володіють розширеними можливостями установки навісних пристроїв для різних видів робіт;
  • важка техніка - найпотужніша і багатофункціональна, здатна підтримувати працездатність протягом багатьох годин, ефективно обробляти величезні площі - від 50 соток і вище, а також володіє високим експлуатаційним ресурсом і надійністю. Вартість таких агрегатів - найвища, хоча працюють вони, переважно, на дизельному паливі, що дозволяє заощадити на обслуговуванні двигуна.

На користь бензинових мотоблоків говорить їх більш низька ціна - купити такий агрегат можна на порядок дешевше, ніж потужний дизельний. Бензин запалюється від іскри, двигун заводиться і при мінусовій температурі, а ось з дизельним паливом можуть бути проблеми при морозах.

Дизельні машини зазвичай призначені для обробки об'ємних площ, їх моторесурс набагато перевищує бензинові аналоги, також можуть використовуватися і в якості агрегату для транспортування важких вантажів.

Якщо необхідно обробити невеликий город - до 20 соток, досить купити легкий мотоблок, вартість якого буде мінімальною. Для робіт середнього обсягу - від 20 соток до півгектара, оптимальним варіантом стане середній агрегат. Для великих фермерських господарств потрібно вибирати важку техніку, яка працює на дизельному паливі, наділена найвищою потужністю і дозволить швидко окупити мотоблок за рахунок виконання великих обсягів робіт в найкоротші терміни і нижчої ціни дизеля в порівнянні з бензином.

Також потрібно брати до уваги такий параметр, як ширина захвату. Він залежить не тільки від площі оброблюваної ділянки, а й особливостей рельєфу. Агрегатами, що підтримують великий захоплення, буде важко обробити вузькі ділянки. Ідеальним варіантом буде підібрати мотоблок з можливістю регулювання фрез і глибини оранки.

Продаж мотоблоків онлайн в інтернет-магазині sm-tools.com.ua

Магазин пропонує вибрати сільськогосподарський агрегат безпосередньо зі сторінок каталогу та розмістити замовлення у віддаленому доступі. Інформація про мотоблоки структурована, тому зробити швидкий вибір можна, використовуючи фільтрацію за такими параметрами, як тип двигуна, потужність (від 4 до 10 к.с і вище), ширина захвату, вага, а також орієнтуючись на ціновий діапазон.

Всі товари - від оригінальних виробників: Forte, Weima, Sadko, AGT та інших. На придбаний агрегат покупцю видається гарантія.

Мотоблоки